Yeni Yıl, Yeni Ev: 2021 İç Tasarım Trendleri
Yeni Yıl, Yeni Ev: 2021 İç Tasarım Trendleri

Vaktimizin çoğunluğunu evimizde geçirdiğimiz bu dönemde, yaşam kalitenizi arttırmak için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri evinizdeki değişim olabilir. Evinizi baştan yaratmak istiyorsanız veya evinizin mevcut dekorunu geliştirmek istiyorsanız, size ilham verecek 2021 iç tasarım trendlerini listeledik.

Doğayı evinizin içine taşıyın

Sokağa çıkma limitlemelerine tepki olarak oluşan en büyük trendlerden birisi de doğanın unsurlarına evin içinde daha fazla yer vermek. Çiçekler, kaktüsler, hatta ağaçlar yerleştirerek, evinizin içinde doğayı anımsatan bir hissiyat yaratabilirsiniz.

İçinizi açacak bu dekorun, aynı zamanda daha sağlıklı bir ortam sağladığını da söylemek mümkün. Yaşayan bitkiler almanın yanı sıra, doğal renk ve dokulara sahip mobilya ve dekoratif ürünlerin de bu trend kapsamında öne çıktığını görüyoruz.

Daha konforlu ve daha kullanışlı mobilyalar

Mobilyalarda rahat, ergonomik ve kullanışlı alternatiflerin ön plana çıktığını görüyoruz. Şıklık anlayışında da fonksiyonelliğin odak noktası olduğu, sade tasarımlara ağırlık veriliyor.

Parçaları birleşip ayrılabilen oturma grupları ve ihtiyaç duyulmadığında kolaylıkla kaldırılabilen yer minderleri gibi dar alanları verimli kullanabilmeyi sağlayan çok fonksiyonlu parçaların popülerleştiğini söylemek mümkün.

Çok amaçlı odalar

Çok amaçlı oda konsepti bu yıl her zamana göre daha popüler ve her işleve uygun özel bir oda yaratma imkanının bulunmadığı durumlarda harika birer kurtarıcı… Birçoğumuz için evimizde ofis, ders çalışma alanı ve spor salonu yaratma gereksinimi ortaya çıktı. Bu ve benzeri gereksinimler için belirli odaları birden fazla işlev görecek şekilde tasarlamak en etkili çözüm olabilir.

Akıllı ışıklandırma

Evinizi çeşitli akıllı teknoloji sistemleri ile donatmak başlı başına yükselen bir trend.

Akıllı lamba veya ampul gibi ışıklandırma aygıtları hem tasarruf sağlama hem de pratiklik kazandırmanın yanı sıra ışığın tonunu, rengini ve stilini değiştirme imkanı sunar. Yerinizden kalkmadan ışıklandırmanızın bütün ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Son olarak: Pantone Renk Kataloğu 2021 yılının rengini: Ultimate Gray (Gri) ve Illuminating (Sarı) olarak belirledi.

Dünyanın en ünlü renk enstitüsü olan Pantone her sene olduğu gibi, bu sene için de yılın ruhunu yansıtan trend rengini seçti. Ancak bu sefer tek bir renk seçmek yerine iki renk birden seçildi. Pantone kreatif direktörü bu renk kombinini, dayanıklılığı ve umudu yansıttığı gerekçesiyle seçtiklerini söyledi. Bu renklerin insanlar için gerekli olan, her şeyin iyileşeceği hissiyatını yarattığı belirtildi. Bu senenin trendi olarak seçilen bu renkleri elbette evinizin iç tasarımında da kullanabilirsiniz. Bu renkler özellikle modern bir stile sahip ever için çok uygun bir kombinasyon olucaktır.